Microtex Microtex

Cena na 1. místě?

Každý z Vás jistě navštěvuje obchodní centra s nábytkem. Nezamysleli jste se někdy nad tím, proč 90% potahů čalouněného nábytku je pouze v šedé, hnědé a béžové barvě, bez vzoru a bez nápadů a v podobných strukturovaných vazbách?
Je to módní trend, nějaký záměr nebo snad mimořádné užitné vlastnosti?
Odpověď je velmi jednoduchá a pro uživatele někdy nepříjemná.
Z čalouněného nábytku se stává konzum, vše se podřizuje ceně. Většina látek se dováží z Asie ve velice nízkých cenách a tomu i odpovídá kvalita.
Látku někdy drží pohromadě rubový podlep, který nikdo nevidí a látka je proto pevná a stabilní.
Nenechte se však mýlit, trvanlivost těchto látek může být omezená, nemluvě o „příjemném“ posezení na sedačce, jejíž povrch díky této látce připomíná brusný papír.
Výrobci nábytku jsou obchodními řetězci vystavování obrovskému cenovému tlaku, jejich volba je pouze jedna. Chtějí-li přežít, musí všichni používat co nejlevnější tkaniny, bez ohledu na kvalitu, módnost, požadavky zákazníka.
Pouze cena je rozhodující.
Nejlepší volbou je návštěva menšího výrobce nábytku, nechat si poradit s výběrem látky a hlavně mít možnost vlastní volby výběru.
Vaše sedací souprava není jen příjemným místem k posezení a odpočinku, ale i významným bytovým doplňkem. Nenechte se tlačit uniformní nabídkou do nevkusu a hlavně nepohodlí.