Microtex Microtex

Trendy

Není divu, že v nábytkářském průmyslu dochází v nadcházející sezóně k velkému bumu - trendy na sezónu 2018/19 mluví jasně: “Odzvonilo nudným barvám, dnes vládnou barvy…!”

Již v sezóně 2012 došlo k náznakům barevného oživení, avšak vlivem cenového tlaku obchodníků na výrobce opět vyhrály nudné béžové, šedé a hnědé barvy. Konečně jsme se dočkali, fanoušci barev si snad brzy přijdou na své. Dnes jsou barvy na vzestupu, budou kralovat v interiérech, čalouněném nábytku, kobercích, tapetách … Samozřejmě nebude změna ze dne na den, ale trend velí: “Barvy do interiéru patří”, proto kombinujte žhavé barevné trendy s čistými barvami a vzory.

A jaké jsou ty nejžhavější barvy …? Vlajkovou barvou je Navy - námořní modrá, designéři ji milují. Je nádherná náhrada např. béžové. Je živá, krásná a praktičtější.

Další barva - Teal - modro-zelená, v módní branži se jí říká barva břečťanu. Nádherná, sofistikovaná barva, dobře kombinovatelná s jinými barvami od modré, žluté, růžové až po oranžovou.

 

 

Komu chybí jemnější barvy, uvítá další trendy barvu - pivoňka - je to oživující barva všech interiérů, léčivá barva. Dobře se využívá jen jako akcent, např. židle, jedno křeslo.

 

 

Své místo v trendy barvách má právem červená - jedno jaký odstín, může být sytý, tlumenější, chladný. Velmi pozitivní barva i podle Feng Shui.

 

 

 

Zdroj Foto: Gates

interiorzine.com